top of page

Optocht 2024

 

De optocht van de Lappelekkurs had een oppepper nodig.

En dit is enkele jaren geleden met groot succes gebeurd!

De Categorie groepen is omgedoopt in “de LappeBattle”. Er wordt gestreden door vriendengroepen, buurtverenigingen, sportteams, elftallen kortom: door jong en oud,.

We strijden met zijn allen om de troffee “het Gouwe Lappeblad” mee smerig veul munten.

Je bent nooit te oud of te goed, er is geen smoes te verzinnen, hier wilde gewoon aan meedoen, het lijkt wel of da het moet, ge wordt er gewoon ingezogen, ge gaat er in mee, ge wilt het niet missen.

Je bent uitverkorene wanneer je in het leven als groep ooit kunt zeggen, wij hebben het “Gouwe Lappeblad” al eens ooit mogen winnen.

 

Doe mee met het meest carnavaleske idee en neem € 500 mee!  

Kom jij € 500,- in de wacht slepen?!?

Verzin hét idee voor de Carnavalsoptocht van de Lappelekkurs 2024!!!

Een aantal mensen uit Hoogeloon denken met weemoed terug aan de optochten uit verleden tijden, waarin het echte carnavaleske en het (on)dubbelzinnige voorop stond.

Niet de nadruk op de perfecte afwerking of meerdere koppen op een "praalwagen" zoals ze tegenwoordig in veel dorpen met de prijzen vertrekken, maar echte carnavaleske teksten en uitbeelding hiervan zouden weer meer gewaardeerd moeten worden.

Er dagen over nagedacht, of lekker spontaan met Carnaval verzonnen?

Waar zijn de goede ideeën en imposante spreuken waar nog lekker over nagepraat wordt?!

Natuurlijk mag het allemaal best dicht op het randje zitten.......Daarom dagen we iedereen - jong en oud, van wagen tot individu, maar ook de strijders om de Lappebattle - uit om de extra beloning in de wacht te slepen door aan de optocht mee te doen met een leuk, origineel en liefst (on)dubbelzinnig carnavalesk idee. Het publiek langs de optocht bepaalt mee of jij dat geniale idee van Carnaval 2020 te pakken hebt! Ook zal er naast de ZOTTE PRIJS van € 500,- een 2e prijs van € 250,- en een 3e prijs van € 125,- vergeven worden.

Uiteraard komen deze extra prijzen niet ten laste van de vereniging.

Kort samengevat: durf mee te doen met jouw carnavalesk idee aan de leukste optocht van de Kempen! 

 

 

 

Met je groep meedoen wil zeggen:

  • Gewoon opgeven.

  • Minimaal 3 personen aanwijzen die mee de optocht jullie idee ter uitbeelding brengen.

  • Thema, spreuk, uitbeelding, kleding....., grap verzinnen en ervoor zorgen da ge beslagen ten ijs komt.

  • Mee de gehele groep ten strijd om het “Gouwe LappeBlad”

 

Publieksjury:

  • Er worden formulieren uitgedeeld en het publiek jureert alle categorieën, Individuelen, LappeBattle en Wagens.

  • Hier kunnen punten uitgedeeld worden in de vorm van: Matig, Goed, Beter en Best

  • De formulieren worden na de optocht weer opgehaald

 

Er is niks mooiers dan deelnemen aan den optocht en gezamenlijk te strijden. Die strijd moeten we na de optocht in het Lappelekkurspaleis nog even voortzetten. Je als individu of groep laten gelden, strijd bij de prijsuitreiking die vroeg in de avond zal plaatsvinden.

 

Alle categorieën doen er toe!

We hebben ervoor gekozen om de categorie groepen een nieuwe uitdaging te geven en zo volume in de optocht te creëren. Wanneer we dat gezamenlijk kunnen verwezenlijken zal de categorie Individuelen automatisch zijn impuls krijgen. Wie weet wat het met de wagens zal gaan doen.

 

Voorwaarden deelname categorieën optocht

  • Individuelen

Categorie voor deelname met één of twee personen met of zonder voertuig.

  • Lappebattle

Groepen kunnen meedoen vanaf 3 personen, hier mag een wagen(tje) bij betrokken zijn maar: Bij deelname aan de Lappebattle ligt de nadruk op de groep en is de wagen een onderdeel van de presentatie. De organisatie bepaald of de groep bij de categorie Lappebattle of wagens hoort. Er kan door de organisatie voor de start nog van categorie gewisseld worden.

  • Wagens

Een gemotoriseerde wagen van minimaal 5 meter lang en 2.5 meter breed. Bij deelname aan de wagens ligt de nadruk op de wagen en is de groep een onderdeel van de presentatie.

bottom of page